• Background Image

    Tips og Tricks

Gæsteindlæg: 5 tips til en ny affiliate marketeer

af Christian Brodersen

En succesfuld affiliate-side kan være en stor indtægtskilde. Nøglen til succes ligger i din evne til at engagere dine læsere. Som affiliater bliver du kun betalt, hvis dine besøgende udfører en forudbestemt handling, som udgør en værdi for dine samarbejdspartnere.

Derfor afhænger din succes af, i hvor høj en grad du formår at lave godt og relevant indhold, som højner sandsynligheden for, at din læser foretager den handling, der i sidste ende giver profit til dig såvel som din samarbejdspartner.

Med det i mente får du her 5 tips til, hvordan du som nybegynder skaber en succesfuld affiliate-side.

1. Kend dit publikum

Som affiliater er din funktion at være problemløser og/eller behovsdækker for dine besøgende. Overvej, hvad det er dine besøgende mangler svar på, når du producerer dit indhold og vælger dine samarbejdspartnere.

Hvis din affiliate-side omhandler sport, bør du holde dig til dette i alle aspekter af siden. Skriv indhold, der giver svar på problemstillinger, som dine besøgende oplever i forbindelse med sport, og hold dig til samarbejdspartnere, der kan løse problemstillingen. Lad dig ikke friste til at opsætte reklamer med et generisk produkt, som alle reklamerer for, men ikke har den store relevans for din side, blot fordi betalingen er høj.

Kort fortalt: Afklar dig med, hvad du er, hvem dine besøgende er, og hvordan du hjælper dine læsere – og sørg for, at de 3 ting har en tydelig og uomtvistelig rød tråd.

2. Værn om din troværdighed

For at opnå en kontinuerlig og god mængde trafik er tilbagevendende besøgende vitalt. For at få dine besøgende til at blive gengangere skal du tilbyde indhold, som ikke blot afhjælper dem med deres problemstilling, men også gør det på en måde, de finder troværdig.

Du skal altså sørge for, at dine besøgende sidder tilbage med en følelse af, at du er der for at hjælpe og oplyse dem frem for at sælge trafik og opnå profit.

Hvis din side er åbenlyst kommerciel og tydeligvis har gang på jord for at sælge frem for at hjælpe, mister du dit eksistensgrundlag som affiliater, og derved vil du formentlig aldrig opnå succes.

3. Husk gennemsigtigheden

Vær ærlig omkring de samarbejder, du har på din side. Dine besøgende vil værdsætte din ærlighed og gennemsigtighed, og være mere villige til at bruge dit link og dermed give dig et potentielt salg frem for at gå direkte til udbyderen.

Hvis du har produceret en god mængde brugbar og relevant indhold, samtidig med at du giver fuld gennemsigtighed omkring dine samarbejder, vil du i højere grad få opbygget en loyal skare af besøgende, som med glæde vil benytte dine links og dermed højne din profit.

Du kan med fordel også tilbyde en form for incitament til, at dine læsere skal benytte dine links. Dette kan være en meget effektiv taktik, som kan øge mængden af salg gennem din side markant.

4. Skriv tidsløst indhold

Selvom noget af dit indhold efterhånden har en del måneder på bagen, kan det stadig udgøre en værdi for læseren, også selvom om det ikke længere ligger på forsiden.

Alt efter hvilken branche din side omhandler, kan du på to forskellige måde skabe indhold, som både kan yde en værdi for dine læsere og skabe omsætning for dig over en længere periode.

I nogle brancher kan det være ekstremt svært at skrive indhold, der bliver ved med at være relevant og værdifuldt, simpelthen fordi forholdene og branchen konstant er i forandring.

Hvis du opererer inden for sådan en branche, kan du med fordel løbende gå ind på dit gamle indhold og oprette links til nyt og mere relevant indhold, som kan besvare den problemstilling, som dine besøgende muligvis har søgt efter svar på, da de klikkede på artiklen. På den måde bliver dit indhold ved med at være relevant og værdiskabende på baggrund af en relativt lille indsats fra din side.

Relaterer din side derimod til en branche, hvor godt og skarpt indhold kan blive ved med at være det i flere år, kan du med fordel forsøge at skrive “evergreen” indhold. Dette begreb dækker over indhold, der på trods af tid bliver ved med at være relevant og nyttigt for læseren, også selvom du udskifter samarbejdspartnere.

Hvis du har mulighed for det, kan du med stor succes til følge lave indhold baseret på en kombination af de to ovenstående ting.

5. Hold hovedet koldt og bevar tålmodigheden

At opbygge en succesfuld affiliate-forretning kan være en lang og sej kamp, og det er på ingen måde en genvej til en hurtig og stor indkomst.

Det vigtigste er, at du bliver ved med at forbedre din side og aldrig stopper med at gøre dig overvejelser om, hvordan du kan gøre den bedre og mere attraktiv for din læser.

Bliv ved med at finde og/eller forhandle nye og gode aftaler, bliv ved med at producere godt indhold og opbyg en solid e-mail marketing-liste.

Før du starter, bør du være klar over, at en enkelt affiliate-side med al sandsynlighed ikke betyder, at du kan sige dit job op næste år. Du skal derimod betragte det som et projekt, som du er passioneret for, enten pga. sidens emne eller også fordi du vil dygtiggøre dig, samtidig med at du over tid vil kunne opbygge en fornuftig passiv indkomst.

Om Christian Brodersen: Jeg arbejder som SEO-konsulent for Nutimo i Esbjerg. Vi er et specialiseret SEO- & PR-bureau, der arbejder med ambitiøse kunder som for eksempel Danish Skin Care.

Tip: Ekspandér din affiliateforretning til udlandet

af Simon

Når du føler, at der ikke er mere at komme efter inden for din niche i Danmark, så kan du med fordel ekspandere din affiliateforretning til udlandet. Du kan for eksempel begynde at være oplevelsesaffiliate for TrueStory.no i Norge og TrueStory.se i Sverige. Læs mere

Lav en fremtidsplan og se din affiliateforretning vokse

af Simon

Der er ingen tvivl om, at du når dit fulde potentiale som oplevelsesaffiliate, hvis du har en fremtidsplan. Det er guld værd at have en konkret plan at forholde sig, når du arbejder med affiliate marketing. En plan sikrer, at du holder fokus, når dine mål og ikke mindst gør din affiliate forretning større. Læs mere

Interview: Sådan tjener du 26.000 kr. i december

af Simon

Vi har været så heldige at få en af de bedste oplevelsesaffiliates til at dele ud af sine erfaringer. Navnet er Henrik, og han kan altså finde ud af at være affiliate for oplevelser. I december 2016 tjente han 26.000 kr. Hvor vildt er det ikke lige? Læs mere

3 tips til at øge din EPC som oplevelsesaffiliate

af Simon

EPC er en forkortelse for earnings per click – hvad du i gennemsnit tjener pr. affiliateklik. Jo højere EPC, jo flere penge tjener du på dine besøgende. EPC er et nøgletal, der er værd at arbejde med – og det er uanset som du er affiliate for oplevelser eller barnevogne. Læs mere

Fokusér på de blå oceaner og få hurtig succes

af Simon

Som affiliate for DuGlemmerDetAldrig er det nærliggende at bygge et website, der kan relateres til (oplevelses)gaver. Det er ved første tanke også en god ide, da søgevolumen på gaverelaterede søgeord er høj, der er mulighed for at lave en masse content og gaver er noget vi giver til hinanden året rundt. Læs mere

5 måder du kan øge din affiliate indtjening gennem samarbejde

af Tune Seidelin

Affiliate marketing er baseret på samarbejde mellem marketers og annoncører. Læs mere

Nybegynderens guide til affiliate marketing

af Simon

I dette indlæg ser vi nærmere på, hvordan du som nybegynder kommer i gang med affiliate marketing. Indlægget kommer ind på følgende områder:

  • Hvad er affiliate marketing?
  • Step by step: Affiliate for DuGlemmerDetAldrig.dk
  • Sådan øger du din indtjening
  • Sæt dig et mål og indfri dine drømme

Læs mere

Blueprint: Sådan ville jeg gribe Oplevelsesaffiliate an på Facebook

af Halfdan Timm

Konkurrencen Oplevelsesaffiliate er en spændende mulighed for både at opbygge en varig indtjening og få en bonus her og nu.

Læs mere

Oplevelseskonge på fuldt fradrag

af DuGlemmerDetAldrig

Er du klar over, at du som affiliatepartner for DuGlemmerDetAldrig kan prøve alle vores oplevelser på fuldt fradrag? Det er faktisk de færreste som ved det – og endnu færre som benytter sig af det. Hvorfor ved vi ikke, men nu vil vi gøre vores til, at flere affiliates får øjnene op og benytter denne fantastiske mulighed. Læs mere