• Background Image

    Fokusér på de blå oceaner og få hurtig succes

    June 18, 2017
    af Simon

Som affiliate for DuGlemmerDetAldrig er det nærliggende at bygge et website, der kan relateres til (oplevelses)gaver. Det er ved første tanke også en god ide, da søgevolumen på gaverelaterede søgeord er høj, der er mulighed for at lave en masse content og gaver er noget vi giver til hinanden året rundt.

Men konkurrencen er benhård!

Den hårde konkurrence kan gøre det svært for dig at tjene gode penge på vores affiliateprogram inden for en overskuelig fremtid. Især hvis du er forholdsvis ny inden for affiliate- og online marketingverdenen.

Lad os vær ærlige: Hvis dit hårde arbejde ikke resulterer i mønt på lommen, så falder motivationen stille og roligt lige indtil du kaster håndklædet i ringen. Det er hverken du eller vi interesseret i. Derfor anbefaler vi, at du retter fokus andetsteds.

Vi anbefaler, at du fokuserer på ”de blå oceaner”  

En bæredygtig og effektiv måde at få hurtig succes med vores affiliateprogram på, det er at fokusere på, hvad vi kalder for de blå oceaner. Helt konkret anbefaler vi, at du ikke fokuserer på markedet for gaver (red ocean). Du skal i stedet have fokus på de enkelte oplevelser og dertilhørende kategorier (blue ocean) og bygge stærke affiliatesites ud fra dem.

Hvad er det nu lige blue ocean betyder? Det kan du få svar på her: https://vinderstrategi.dk/faq-items/hvad-kendetegner-red-ocean-and-blue-ocean-strategy/

Derfor er de blå oceaner og små nicher værd at bruge tid på

 

Konkurrencen er lav

Den største fordel ved at fokusere på et blåt ocean frem for et rødt er, at konkurrencen er lav (måske er den ikke-eksisterende). En lav konkurrence betyder alt andet lige, at du har nemmere ved at erobre gode placeringer i søgemaskinerne og på den måde lave en masse salg.

Tiden fra opstart af site til første salg er kort

En anden fordel – som især tilgodeser dig, der gerne vil se hurtige resultater – er, at tiden fra opstart af site til første salg går hurtig. Når konkurrencen er lav og de gode placeringer er nemme at erobre, så betyder det, at vejen til første salg er kort (hvis du ellers har styr på SEO og hvordan du laver et konverterende site).

Jo hurtigere du kan få det første salg i hus, jo hurtigere kan du få snebolden til at rulle sig større.

Gode muligheder for at skalere nichesitet til udlandet

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at et nichesite om for eksempel helikopterture er oplagt at skalere til udlandet. Især nu hvor vi har åbnet op i Norge og Sverige (du kan tilmelde dig vores udenlandske partnerprogrammer hos Adtraction).

Hvorfor skulle du ikke kunne få succes som affiliate i udlandet, hvis dit nichesite fungerer i Danmark? Helikopterture er for eksempel ikke kun populært i Danmark. Det er også populært i Norge, Sverige og USA. Sikkert også mange flere lande. Tænk skalering af dit site ind fra starten og få mest muligt ud af din indsats. 

Ideer du kan tage action på i dag

 

Her til sidst vil vi godt give dig nogle blue ocean-ideer du kan tage action på og lade dig inspirere af.

Ophold af enhver tænkelig slags

Vi ser en stigende tendens hos DuGlemmerDetAldrig. Flere og flere danskere benytter os, når der skal købes ophold. Hvorfor er det godt for dig som affiliate? Det er først og fremmest godt, fordi ordrestørrelserne er høje (vi snakker typisk fra 2.000 kr. og op), hvilket er lig med flere penge pr. affiliatesalg.

Derudover er der en massiv efterspørgsel og et væld af muligheder, når det kommer til indhold, nicher og lignende. Vær opmærksom på, at konkurrencen er hård på de helt tunge søgeord såsom ”ophold”, ”weekend ophold”, ”spa ophold” og lignende.

Derfor anbefaler vi, at du går et spadestik dybere og finder søgeord med høj volumen, men hvor konkurrencen er til at have med at gøre. Det kan for eksempel være:

  • Romantisk weekend ophold (1.300 månedlige søgninger)
  • Wellness ophold Sjælland (720 månedlige søgninger)
  • Weekend ophold med dans (260 månedlige søgninger)

TIP: Der er umiddelbart mange ”nemme” besøgende at hente ved at lave content, der fokuserer på (kro, spa, wellness- eller weekend) ophold + by/landsdel.

Smagninger

En anden kategori vi også betegner som blue ocean for dig som oplevelsesaffiliate, det er smagninger. Det kan for eksempel være vinsmagninger, ølsmagninger, romsmagninger, whiskysmagninger, ginsmagninger, chokoladesmagninger og hvad der ellers findes. Her er konkurrencen også lav, volumen er fornuftig og mulighederne for skalering til udlandet er mere end gode.

Vælger du at kaste dig over markedet for smagninger, så er det en god ide at tænke geografi ind i dit indhold. For eksempel har søgefrasen ”vinsmagning københavn” 880 månedlige søgninger. Her er der altså mulighed for at høste en masse besøgende og salg ved at få en god placering i søgeresultaterne.

Kurser

Vores kurser (madkurser, fiskekurser, kitesurfingkurser, bagekurser, fotokurser osv.) er også værd at overveje, hvis du gerne vil bygge et affiliatesite i det blå ocean. Her er der tale om et marked med lav konkurrence og mange muligheder.

Vi oplever, at interessen for kurser er stødt stigende. Og det er helt klart noget du som affiliate bør udnytte inden markedet bliver rødt. Kurserne har også den fordel, at ordrestørrelserne er forholdsvis høje (især hvis der er mere end en person, der skal af sted).

En ide kunne være at lave et website, der samler alle oplevelseskurser i Danmark og inddele dem i kategorier – for eksempel ”mad”, ”drikke”, ”sport”, ”natur” og lignende. Dertil skal der laves gode landingpages, der er målrettet søgeord med høj volumen: Madkursus (480 månedlige søgninger), bagekursus (390 månedlige søgninger), havkajakkursus (140 månedlige søgninger) osv. Sådan et site vil også være forholdsvist nemt at skalere til udlandet.

Hvad venter du på?

Tag action, find dit blå ocean og giv den gas!

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Leave a Reply