• Background Image

  Nybegynderens guide til affiliate marketing

  October 4, 2016
  af Simon

I dette indlæg ser vi nærmere på, hvordan du som nybegynder kommer i gang med affiliate marketing. Indlægget kommer ind på følgende områder:

 • Hvad er affiliate marketing?
 • Step by step: Affiliate for DuGlemmerDetAldrig.dk
 • Sådan øger du din indtjening
 • Sæt dig et mål og indfri dine drømme

Om forfatteren

Forfatteren bag indlægget hedder Simon. Han har arbejdet med affiliate marketing i fire år og kan i dag leve af det. I skrivende stund er han i praktik hos DuGlemmerDetAldrig.dk, hvor han bl.a. arbejder med optimering og rekruttering af affiliates. Han har været så flink at dele ud af sin viden, så DU som nybegynder kan få den bedste start på din affiliatekarriere. Ordet gives videre til Simon!

Hvad er affiliate marketing?

 

Som nybegynder er det altid rart at få det helt basale på plads. Såsom at vide hvad affiliate marketing er. En af de dygtigste affiliates i verden, Pat Flynn, har givet følgende definition på affiliate marketing. En definition som – jeg synes – rammer hovedet på sømmet:

”Affiliate marketing is the process of earning a commission by promoting other people’s (or company’s) products. You find a product you like, promote it to others and earn a piece of the profit for each sale that you make.”

For at visualisere ovenstående definition anbefaler jeg, at du ser denne video:

 

Nu burde du have en meget god ide om, hvad affiliate marketing helt konkret går ud på. Herunder giver jeg dig et konkret eksempel på, hvordan ”affiliate-økosystemet” ser ud her hos DuGlemmerDetAldrig.dk.

Affiliate marketing består typisk af fire led

 • DuGlemmerDetAldrig.dk
 • Dig som affiliate
 • Et affiliatenetværk (Partner-Ads.com)
 • En kunde
 1. DuGlemmerDetAldrig.dk

DuGlemmerDetAldrig.dk sælger oplevelser online. For at udbrede kendskabet til virksomheden og sælge mere, benyttes affiliate marketing.

 1. Dig som affiliate

Du har som affiliate en velbesøgt hjemmeside om oplevelsesgaver. Din hjemmeside er meget relevant i forhold til at gøre reklame for DuGlemmerDetAldrig.dks produkter. Derfor beslutter du dig for at indsætte affiliatelinks og bannere på din side med henblik på at tjene penge.

 1. Et affiliatenetværk (Partner-Ads.com)

Affiliatenetværket – i dette tilfælde Partner-Ads.com – fungerer som mellemmand. Det er netværket, der står for ind- og udbetalinger, generering af affiliatelinks, reklamemateriale, statistik osv. Jeg anbefaler som udgangspunkt altid at bruge et affiliatenetværk, da det gør samarbejdet mellem dig og forretningen mere troværdigt.

 1. En kunde

Det er kunden, som har den afgørende rolle ift. om du tjener penge eller ej. Svinges dankortet ikke, så tjener hverken du, affiliatenetværket eller forhandleren penge. Det er dit job som affiliate at få kunden til at købe via din side.

Eksempel fortsat: Sådan skabes indtjeningen

skaermbillede-2016-10-04-kl-13-11-06Forestil dig, at du har en ven (kunden), der leder efter en god gave til sin kæreste.

Han går på Google og søger for eksempel på ” gave til hende”.

Din hjemmeside om oplevelsesgaver (dig som affiliate) dukker op på første side af Googles søgeresultater. Din ven klikker sig ind på din side og bliver nu præsenteret for en række forskellige oplevelsesgaver til hende.

Han finder din side relevant og troværdig. På siden har du skrevet, at spaophold er en god gaveide til hende. Det synes din ven også. Derfor klikker han på dit affiliatelink, der fører ham til oplevelsen hos DuGlemmerDetAldrig.dk (forhandler).

På DuGlemmerDetAldrig.dk bliver din ven endnu engang overbevist om, at spaophold er en god gave til hende. Din ven beslutter sig derfor at købe spaopholdet (som koster 1000 kr.). Der er nu foretaget et salg via dit affiliatelink.

Hos Partner-Ads.com (affiliatenetværket) kan du se, at DuGlemmerDetAldrig.dk giver 10% i kommission. Det vil sige, at du lige har lavet en indtjening/et affiliatesalg på 100 kr. Så enkelt er affiliate marketing-systemet!

Hvis jeg skal anbefale en artikel/hjemmeside til dig som gerne vil vide mere om, hvad affiliate marketing er, så besøg http://neilpatel.com/what-is-affiliate-marketing/. Det er den bedste guide jeg pr. dags dato har læst.

Step by step:

Sådan kommer du i gang med affiliate marketing hos DuGlemmerDetAldrig.dk

 

Har du fået blod på tanden? I så fald er det tid til at tage næste skridt!

1. Opret bruger på Partner-Ads.com

Gå ind på netværket Partner-Ads.com og opret dig som bruger. Det gør du ved at udfylde oplysninger du ser på billedet herunder.

skaermbillede-2016-10-04-kl-13-19-06Når oplysningerne er udfyldt, og du er blevet godkendt, så skal du finde DuGlemmerDetAldrig.dks affiliateprogram.

Klik på ”Programmer og Reklamer” og klik så på ”Søg program”.

skaermbillede-2016-10-04-kl-13-19-31Søg efter DuGlemmerDetAldrig.

skaermbillede-2016-10-04-kl-13-20-42DuGlemmerDetAldrig.dks affiliateprogram kommer nu frem. Her kan du se kommission, beskrivelse af programmet, tips og tricks, nøgletal m.m.

skaermbillede-2016-10-04-kl-13-21-55Ruller du lidt længere ned på siden, kan du finde det vigtigste – affiliatelinket.

skaermbillede-2016-10-04-kl-13-22-20Du finder et personligt affiliatelink til forsiden og et link du skal bruge til undersiderne. Det betyder, at hvis du vil linke til andet end forsiden, så skal du benyttet affiliatelinket til undersider.

Det kan for eksempel se sådan ud: https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=10883&bannerid=21545&htmlurl=https://duglemmerdetaldrig.dk/oplev/ballonflyvning/

Fordelen ved at lave et specifikt link til en underside er, at det alt andet lige bliver nemmere at lave en konvertering (et salg). Ved at sende kunden direkte videre til den oplevelse du omtaler, så skal han/hun ikke selv bruge tid og kræfter på at finde frem til oplevelsen.

2. Lav en hjemmeside om oplevelser, oplevelsesgaver eller lignende

Når der er styr på dine affiliatelinks, så er det tid til at finde et sted, hvorpå du kan placere dem. I den forbindelse anbefaler jeg at lave et relevant website – for eksempel om oplevelsesgaver. Lav en hjemmeside med godt og unikt indhold, der aktivt hjælper dine besøgende med at finde en god gave. Det er i øvrigt værd at nævne, at en hjemmeside kan generere salg døgnet rundt alle årets 365 dage. Derfor er websites en af de vigtigste kilder til affiliatesalg.

Hvordan laver du så en hjemmeside? Jeg er desværre ikke verdensmester til at lave hjemmesider. Derfor anbefaler jeg, at du starter med at se nedenstående guide lavet af Tue Lindblad.

3. Indsæt affiliatelinks

Er hjemmesiden på plads? Nu er det tid til at indsætte affiliatelinks de mest relevante steder. Hvis du for eksempel har lavet en artikel med titlen ”10 oplevelsesgaver til ham der har alt”, så er det oplagt at lave dine affiliatelinks under hver oplevelse. Du kan for eksempel lave dine links med følgende tekster (det har jeg gode erfaringer med):

Læs mere om oplevelsen her / Køb oplevelsen her / Se pris på oplevelsen / Se flere billeder / Køb her

Herunder har jeg vedhæftet et screenshot af et godt eksempel på, hvordan du kan indsætte dine affiliatelinks. Linket er i dette tilfælde “KØB HER”.

skaermbillede-2016-10-04-kl-13-38-53

4. Skab trafik til hjemmesiden

Nu har du faktisk fundamentet på plads i forhold til at tjene penge med affiliate marketing. Næste step er at få nogle besøgende til din hjemmeside. Uden besøgende kommer du ingen steder. Der findes mange forskellige måder at skabe trafik til dit affiliatesite på – for eksempel:

 • Organisk trafik fra søgemaskiner som Google
 • Betalt trafik / PPC
 • Facebook marketing
 • Email marketing

En af de mest brugte metoder er trafik fra Google. For at få succes med metoden skal du have en vis forståelse for SEO. Det går ganske enkelt ud på at få din side og dertilhørende søgeord til at være så højt placeret som muligt i Googles søgeresultater. SEO er en større videnskab, hvorfor jeg anbefaler at læse en masse om emnet, hvis du virkelig vil have succes med affiliate marketing. Er du god til SEO, så er du god til affiliate marketing.

Sådan øger du din affiliatesides indtjening

 

Er fundamentet på plads i form af en SEO-optimeret hjemmeside med affiliatelinks? Nu er det tid til at optimere og øge din sides indtjening. Herunder kommer jeg med tre forslag til, hvordan du kan øge din indtjening.

Læs også: Sæt turbo på dit affiliate site med disse tips

Skab relevant indhold

Din side kan altid tåle at få mere indhold. Det kan for eksempel være i form af spændende blogindlæg, der hjælper dine besøgende med et konkret problem, det kan også være gode guides til køb af julegaver eller det kan være en video, hvori du gør opmærksom på et bestemt produkt.

Fordelen ved at skabe relevant indhold er, at du gør din side større og stærkere. Blogindlæg vil skaffe flere besøgende fra Google, dine guides til køb af julegaver vil hjælpe dig med at sælge mere og en video vil gøre din side mere troværdig – både ift. den besøgende, men i den grad også Google.

En kontinuerlig publicering af relevant indhold vil kaste flotte resultater af sig! 

Få flere besøgende med SEO

Som tidligere nævnt er du afhængig af, at din side har besøgende. Jo flere besøgende, jo flere penge vil du alt andet lige tjene. Derfor er dette et optimeringsområde du virkelig bør fokusere på. SEO kan ikke læres over night, men ALLE kan lære det.

Derfor gælder det om at ”hænge i” og blive ved med at suge viden til dig. Viden som du kan omsætte til optimeringer på dit eget site. Da jeg startede med affiliate marketing, vidste jeg INTET om SEO. Med årene har jeg lært mig selv at lave det, så det rent faktisk virker. Og det tror jeg på, at du også kan gøre – især hvis du er villig til at give den en skalle!

Tip: Da jeg ville lære at lave SEO, lyttede jeg rigtig meget til podcasts om online markedsføring – og det hjalp mig! Fordelen ved podcasts er, at du kan lave alt muligt samtidig med, at du lytter. For eksempel: Kører i bil, lave mad, arbejde eller lign.

Brug tid på at konverteringsoptimere

Når din side har været online i et stykke tid, og den er begyndt at tjene penge, så kan du overveje at konverteringsoptimere. Konverteringsoptimering er i den grad værd at bruge tid på, hvis du kan se, at du har en EPC (Earnings Per Click), der er langt under affiliateprogrammets gennemsnit.

Der er mange måder at konverteringsoptimere på. Det kan for eksempel være:

 • Test af ankertekst i affiliatelinks
 • Tilretning af tekster
 • Placering af affiliatelinks
 • Brugen af billeder
 • Troværdighedssignaler

Hvis jeg skal give dig et konkret tip: Find et par venner og-/eller nogen fra familien. Lad dem se og opleve din hjemmeside og få dem til at ”snakke frit fra leveren”. Hvad er godt? Hvad er skidt? Hvad afholder dem fra at klikke på et affiliatelink? Hvilke forbedringsmuligheder foreslår de? Brugeroplevelser er guld værd – også for affiliates.

Tip: Læs “Konverteringsoptimering i 187 trin” af Benjamin Gundgaard, ehandelsekspert

Sæt dig et mål og indfri dine drømme

business-1370984_640Drømmer du om at gøre affiliate marketing til mere end ”blot” en kilde til lidt ekstra lommepenge hver måned? I så fald bør du arbejde med mål og målsætninger. At sætte mål har haft en stor, positiv betydning for min affiliatekarriere – derfor vil jeg også anbefale dig at gøre det!

Sæt dig et ”SMART”-mål

Når jeg sætter mål for mit arbejde med affiliate marketing, så laver jeg et SMART-mål. Samme metode gør sig gældende, når jeg for eksempel laver mål for min cykeltræning. SMART-mål er som navnet antyder smart.

SMART-mål er kendetegnet ved følgende beskrivelse:

 • Specifikt – Hvad vil du præcist opnå?
 • Målbart – Hvornår er målet indfriet?
 • Attraktivt – Hvorfor bruge kræfter og tid på målet?
 • Realistisk – Har du evnerne til at opnå målet?
 • Tidsbestemt – Hvad er din deadline?

Herunder har jeg lavet et eksempel på, hvordan et SMART-mål kan se ud for en affiliate-nybegynder.

S: Jeg vil opnå en ekstra månedlig indkomst på 5000 kr. vha. affiliate marketing.

M: Målet er indfriet, når jeg har på sammenhængende 30 dage har tjent 5000 kr. eller mere på affiliate marketing.

A: Jeg vil nå mit mål, så jeg har råd til at rejse mere. At rejse gør mig lykkeligere end noget andet.

R: Jeg tror på, at jeg kan nå mit mål, da jeg er villig til at lære, arbejde hårdt og har et stærkt netværk af kompetencer som kan hjælpe mig.

T: Målet skal være opnået inden 2018.

SMART-mål: Jeg vil opnå en ekstra månedlig indkomst på 5000 kr. vha. affiliate marketing inden 2018.

Inden du laver dit eget SMART-mål, så synes jeg, at du skal læse Altomledelse.dks artikel om emnet. Den giver dig de nødvendige forudsætninger for at lave et sublimt SMART-mål.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Leave a Reply