• Background Image

    Oplevelseskonge på fuldt fradrag

    August 25, 2016
    af DuGlemmerDetAldrig

Er du klar over, at du som affiliatepartner for DuGlemmerDetAldrig kan prøve alle vores oplevelser på fuldt fradrag? Det er faktisk de færreste som ved det – og endnu færre som benytter sig af det. Hvorfor ved vi ikke, men nu vil vi gøre vores til, at flere affiliates får øjnene op og benytter denne fantastiske mulighed.

Kron dig selv som oplevelseskonge på fuldt fradrag!

I samarbejde med en økonomimedarbejder, der er uddannet cand.merc.aud, kan vi med dette indlæg hjælpe dig med at blive en oplevelseskonge på fuldt fradrag. Hæld kaffe i koppen og læs med!

Tanken bag

Har du for eksempel en affiliateside om wellness og ophold, kan du uden problemer prøve en eller flere af vores spaophold og trække udgiften fra, så længe oplevelsen er med til at gøre siden mere profitabel. Du kan for eksempel tage på et ophold på Kellers Park og efterfølgende skrive en artikel/anmeldelse af opholdet til din side. Dette kan retfærdiggøres over for skat, da et ophold alt andet lige vil gøre din artikel bedre og oplevelsen nemmere at sælge som affiliate.

Det praktiske: Sådan bogfører du oplevelserne

 

Vi har en tese om, at manglende viden om bogføring kan være grunden til, at der ikke er flere som benytter sig af denne smarte mulighed. Derfor får du her en basal viden om, hvordan du rent praktisk skal bære dig ad.

Hvilken omkostningstype er en ”oplevelse”?

Oplevelser er en af de omkostninger, der er ret svære at pinpointe præcis, hvor skal ligge. Dog er der tale om en omkostning du afholder for at skrive en bedre artikel og-/eller lave din affiliateside mere profitabel. Derfor kan du bogføre omkostningen i hovedgruppen ”Salgsfremmende omkostninger”. Det giver dig fuldt momsfradrag, og du kan trække omkostningen fra i dit regnskab. Vær dog opmærksom på, at omkostningen ikke går ind som ”repræsentation” under salgsfremmende omkostninger grundet lavere momsfradrag.

Herunder er vedhæftet et bogføringseksempel (Dinero)

Skærmbillede 2016-08-25 kl. 12.12.51Alternativet er ”Øvrige omkostninger”

”Øvrige omkostninger” kan benyttes som en sikkerhed, hvis det vurderes, at salgsfremmende omkostninger ikke er passende. I forhold til brug af øvrige omkostninger skal du ikke tænke på repræsentation.

Til nørderne

Prøvning af en oplevelse er en omkostning, der er med til at erhverve, sikre eller vedligeholde din indkomst som DGDA-affiliate, hvilket er definition på en driftsomkostning man kan trække fra jf. Statsskatteloven §6a.

I tvivl? Spørg din revisor

Hvis du fortsat er i tvivl om, hvordan du skal bogføre oplevelsen, anbefaler vi, at du spørger din revisor.

God fornøjelse!

 

Til sidst er der bare at sige god fornøjelse med de forhåbentlig mange oplevelser, du skal ud og opleve i forbindelse med dit arbejde med affiliate marketing. God arbejdslyst!

Disclaimer: DuGlemmerDetAldrig påtager sig intet ansvar for eventuelle skader eller tab som følge af dette indlæg. Informationerne på denne side er vejledende og benyttes på eget ansvar.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Leave a Reply